Ik zoek:

Jaren 90

De jaren negentig waren een decennium van stoutmoedigheid in de binnenhuisarchitectuur, met maximalisme als een van de belangrijkste kenmerken.

Kleuren waren helder en werden rijkelijk gebruikt om ruimten te verrijken, meestal vergezeld van meer weelderige accessoires zoals fluwelen banken, marmeren open haard beelden en uitgebreide tapijten.

Een mix van verschillende stijlen zoals nouveau, modern, barok en zelfs art deco was te vinden in veel jaren negentig interieurconcepten, waardoor een eclectische en opvallende esthetiek ontstond die tot op de dag van vandaag populair is.

Naast hun esthetische charme hadden interieurs uit de jaren negentig ook veel functie; ingebouwde rekken, opbergmogelijkheden en kantoren aan huis maximaliseerden niet alleen de beschikbare ruimte, maar voegden ook visueel belang toe.

De jaren negentig zijn misschien al lang voorbij, maar de invloed ervan op het interieurontwerp is nog steeds aanwezig – een tijdloze herinnering aan de unieke combinatie van vorm en functie.