Categorie

Ik zoek:

Categorie

Interieurstijl

Ruimte

Materiaal

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten van Amerika weerspiegelt interieurontwerp over het algemeen comfort en functie. Het vinden van een evenwicht tussen esthetische schoonheid en utilitaire efficiëntie staat centraal in de ontwerpfilosofie van de Verenigde Staten.

Omdat de meeste Amerikanen individualisme huldigen, omvat Amerikaans design vaak gelaagde schema’s en comfortabele opstellingen om personalisatie te bevorderen. Kleuren variëren van helder en levendig tot rustgevende pasteltinten, waarbij veel huiseigenaren kiezen voor neutrale tinten die gemakkelijk in verschillende huisstijlen passen.

De stijl van de meubels is gevarieerd, maar meestal wordt de voorkeur gegeven aan klassieke stukken die de tand des tijds kunnen doorstaan. Innovatie blijft een belangrijk element nu visionaire architecten en interieurarchitecten traditionele ontwerpen proberen te verbeteren met creatieve uitingen.

De Verenigde Staten hebben een lange weg afgelegd wat betreft de kwaliteit van hun interieurontwerp en zullen de komende jaren zeker vele trends zetten.